Webbplatsens överlägg

Vilka tryckmetoder finns det för profilprodukter?

Om du ska trycka egna profilkläder finns det några olika tryckmetoder som du kan använda dig av, bland annat Screentryck, digitaltryck och transfertryck. Du väljer själv vilken av tryckmetoderna som passar bäst för de du ska trycka.

Funderar du på att trycka egna profilkläder men vet inte riktigt vilken tryckmetod du ska använda? Då har du hittat helt rätt. I denna artikel kommer du att få ta del av de vanligaste tryckmetoderna och få lite information om hur dessa fungerar.

Olika tryckmetoder

Det finns som sagt några olika tryckmetoder som du kan använda dig av, bland annat screentryck eller textiltryck som det också heter, digitaltryck och transfertryck. Vi kommer nu att gå igenom dessa tryck var för sig.

Screentryck/textiltryck

Screentryck eller textiltryck som det också heter, är ett av de vanligaste tryckmetoderna som finns. Om du använder dig av screentryck när du ska trycka egna profilprodukter ska du lägga en mall som oftast är av tyg över själva plagget.

Efter det kommer färgen att pressas genom mallen och fastna på tyget som är under. Det negativa med att använda screentryck är att det kostar en del då du måste skapa en schablon. Det positiva är dock att kvaliteten blir väldigt hög och du kan välja att ha enfärgsmotiv eller motiv med flera färger. Om du ska trycka större mängd kläder passar det utmärkt att använda sig av screentryck.

Digitaltryck

Denna tryckmetod kan vara lite mer avancerad då du måste ha mer utrustning, men det är väldigt enkelt när du har allt du behöver. Att använda sig av digitaltryck som tryckmetod innebär att allt sker datoriserat. Detta innebär att din dator skickar de motiv du har valt till en printer som är digital. Den digitala printen kommer att rita motivet direkt på ditt plagg. Det positiva med denna metod är att startkostnaden är låg eftersom du inte behöver göra någon egen mall. Det negativa med denna tryckmetod är att styckpriset är lite högre. Denna tryckmetod passar bäst för dig som vill trycka en mindre mängd produkter. Kvaliteten är hög även med denna tryckmetod och du kan välja bland enklare eller svårare motiv.

Transfertryck

Om du vill använda transfertryck som tryckmetod kommer startkostnaden att vara relativt låg. När du trycker mer transfertryck kommer motivet att tryckas på en väldigt tunn folie eller vinylfilm, detta värms sedan fast på produkten du valt. Denna tryckmetod passar perfekt om du vill ha ett enfärgat motiv och ett relativt enkelt texttryck. T-shirts med transfertryck är exempelvis vanligt när man trycker en enkel logotyp eller en illustration som bara har en färg.

Välja tryckmetod

När du ska välja tryckmetod bestämmer du helt själv vilken metod som passar dig bäst. Om du ska trycka en stor mängd är det bra att använda screentryck då det blir billigast i slutändan. Om du vill trycka relativt enkla och enfärgade motiv ska du använda dig av transfertryck. Innan du bestämmer dig för vilken metod du vill använda är det bra om du tar reda på hur mycket det kommer att kosta dig. Vissa tryckmetoder är billigare än andra och vissa har högre kvalitet än andra.

Källor


http://www.tryckaprofilklader.n.nu/
tryckmetoder

https://www.thebrandstudio.se/tryckmetoder-pa-profilprodukter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.