Webbplatsens överlägg

Vanligaste tryckmetoderna när man ska trycka profilkläder

De vanligaste tryckmetoderna som används för att trycka bland annat profilkläder är screentryck, även kallat textiltryck, digitaltryck och transfertryck. Det finns både för- och nackdelar med dessa olika tryckmetoder, därför är det bra att läsa på om tryckmetoderna innan du bestämmer vilken metod du ska använda dig av.

När du ska trycka profilkläder behöver du använda dig av en tryckmetod. Du kanske ska trycka profilkläder till ditt företag eller till en förening, oavsett vad du ska trycka till finns det olika metoder som du kan använda dig av. I denna artikel kommer du att få läsa om vilka tryckmetoder som är de vanligaste att använda sig av just nu. Du kommer även få allmän information om de olika metoderna och få läsa för- och nackdelar med dem.

Tryckmetoder för profilkläder

Det finns många olika tryckmetoder som du kan använda dig av men de tryckmetoder som passar bäst när du ska trycka profilkläder är screentryck (textiltryck), digitaltryck och transfertryck. Du kommer nu att få läsa lite mer om de olika tryckmetoderna.

Screentryck/textiltryck

När du ska trycka profilkläder med screentryck ska du använda dig av en mall, vilken är oftast i tyg och kallas för schablon. Du ska lägga den så kallade schablonen över de plagg du ska trycka på och sedan kommer färgen att pressas genom schablonen och fastnar sedan på plagget. Denna tryckmetod har en rätt så hög startkostnad eftersom du måste skapa en schablon, men kvaliteten är väldigt hög och du kan göra allt från enkla motiv med en färg till avancerade motiv med flera olika färger. Om du ska trycka väldigt många plagg, till exempel till ditt företag eller en förening, så är denna tryckmetod perfekt.

FÖRDEL

  • Fungerar bra om du ska trycka en stor mängd plagg.

NACKDEL

  • Har en hög startkostnad.

Digitaltryck

Digitaltryck är en tryckmetod som sker datoriserat. Detta innebär att din dator skickar motivet som du har valt till en digitalprinter som sedan ritar ditt motiv direkt på ditt plagg. Startkostnaden för denna tryckmetod är väldigt låg eftersom du inte behöver göra någon schablon. Styckpriset för denna tryckmetod är högre än till exempel screentryck och därför passar denna metod bäst om du bara behöver trycka några få klädesplagg.

FÖRDEL

  • Har en väldigt låg startkostnad.

NACKDEL

  • Passar om du ska trycka en mindre mängd plagg.

Transfertryck

När du ska använda transfertryck som tryckmetod behöver du trycka motivet på en väldigt tunn vinylfilm eller folie. Sedan ska detta värmas fast på ditt plagg. Denna metod har en relativt låg startkostnad men metoden passar bäst om du ska göra enkla och enfärgade motiv.

FÖRDEL

  • Har en relativt låg startkostnad.

NACKDEL

  • Passar bäst om du ska göra enkla och enfärgade motiv.

Vilken tryckmetod ska jag välja?

Det kan vara svårt att veta vilken tryckmetod du ska välja eftersom de olika tryckmetoderna fungerar olika och kostar olika mycket. Därför är det alltid bra om du läser på en del om de olika tryckmetoderna innan du bestämmer dig för vilken du ska använda.

  • Jag ska trycka en stor mängd plagg, vilken tryckmetod ska jag välja?

Om du ska trycka en stor mängd plagg till ditt företag eller en förening till exempel, då är screentryck, även kallat textiltryck, en bra tryckmetod att använda sig av. Startkostnaden för denna metod är rätt så hög med tanke på att du måste göra en schablon men kvaliteten blir väldigt hög och du kan trycka väldigt många plagg. Om du väljer att trycka dina profilkläder med screentryck kan du göra allt från enkla och enfärgade motiv till avancerade motiv med många olika färger.

  • Jag ska endast trycka några få plagg, vilken metod ska jag använda?

Om du endast ska trycka några få plagg åt dig själv eller till några vänner är digitaltryck en bra metod att använda. Styckpriset för digitaltryck är lite högre än screentryck men det passar som sagt bäst om du endast ska trycka några få klädesplagg.

  • Jag ska göra enkla och enfärgade motiv, vilken tryckmetod ska jag välja?

Om du ska göra enkla och enfärgade motiv passar transfertryck bäst. Startkostnaden för denna tryckmetod är relativt låg men du får en bra kvalitet på dina klädesplagg.

Sammanfattning

Det finns några olika tryckmetoder som används för att trycka profilkläder. De vanligaste tryckmetoderna är screentryck, även kallat textiltryck, digitaltryck och transfertryck. Vilken tryckmetod du ska använda dig av beror helt på hur stor mängd du ska trycka och hur enkelt eller avancerat motivet är. Det är bra om du läser på om de olika tryckmetoderna innan du väljer vilken metod du ska använda. Screentryck är bra att använda när du ska trycka många plagg, digitaltryck är bra att använda om du ska trycka några få plagg och transfertryck är bra att använda om du ska trycka enkla och enfärgade motiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.