Webbplatsens överlägg

Vad kännetecknar miljövänliga profilprodukter?

Det är otroligt viktigt att alla gör sin del för att ta hand om vår planet. Det är inte allra minst viktigt att man är medveten om vart de produkter man köper kommer från. Om du har ett företag finns det extra mycket att tänka på.

Företags utsläpp är ofta större än privatpersoner och om du vill nå en bred kundbas är det därför viktigt att du ser till att alla produkter som representerar er även representerar ert tankesätt. Därför är det viktigt att du till exempel väljer profilprodukter som är mer miljövänliga och dessutom hållbara. De allra flesta svenska kunder kommer idag att undvika handla från dig om du inte gör ditt för miljön.

Det finns många profilprodukter som direkt säger att du värnar om miljön. Till exempel kan du dela ut tygkassar med ditt företags logo. Tygkassar är mycket användbara av flera olika anledningar. Först och främst kostar det en del att köpa en plastpåse idag.

En tygkasse kan man använda om och om igen och de är dessutom mycket starka och rymliga. Detta är en produkt som värnar om miljön i och med att de får kunden att vara mer hållbar och använda mindre plast samtidigt som det visar att du värnar om miljön genom att ge ut smarta gåvor. Detta är en gåva som de allra flesta inte skulle tacka nej till.

De allra flesta produkter kan bli framtagna på ett mer miljövänligt sätt, allt handlar givetvis om hur det tillverkas. Du behöver även tänka på hur stor chans det är att mottagaren kommer att använda sig av. Ju mer du försöker att tänka utanför boxen desto större chans har din profilprodukt att lyckas. Du behöver tänka över vad dina kunder är i behov av, vad du själv skulle välja att använda i din vardag samt vad du saknar. Vad skulle kunna göra din vardag lite bättre?

Är det återanvändbart hushållspapper? En lyxig disktrasa eller en T-shirt med ett företagstryck av? Vad hade gjort dig glad att motta av ett företag? Se till att lämna ut information om hur reklamprodukten du skickar ut är tillverkad. Det behöver inte vara processen från start till dess att det är i kundens hand. Men bara genom att skriva vilka typer av material som har använts och vart de kommer ifrån har du chansen att ge din kund ett mer positivt intryck.

Om du inte kan tänka på något genialisk som gör en stor skillnad för miljön kan du till exempel ge ut ett dusch-timglas. Detta är ett timglas som du kan fästa på insidan av din dusch för att ha koll på hur länge du duschar.

Genom att göra människor medvetna om hur lång tid de spenderar i duschen minskar detta ofta förbrukningen av vatten. Produkter som är framtagna med miljön i fokus har en stor medvetenhet och du vill att detta ska synas tydligt när du framtar dina produkter.

Profilprodukter kan nämligen emellanåt ses som ett slöseri, och det kan det absolut vara om du inte tänker till ordentligt innan dess att du beställer dina profilprodukter. Tänk efter så att du har kunden och miljön i fokus. På så sätt kommer du att få bäst spridning och samtidigt göra det goda intryck som du gärna vill göra. Tänk efter före du köper så blir allt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.