Webbplatsens överlägg

3 miljötankar om hållbara val av reklamprodukter

Som företag är det extra viktigt att du tar en titt på det fotavtryck som du lämnar bakom sig. Därför är det av största vikt att du ser till att välja reklamprodukter som ger ett bra intryck och som även värnar om miljön.

Det finns mycket som går in i tanken när det gäller att välja rätt reklamprodukter. Inte bara vad som gör bäst reklam för ditt företag men du behöver även fundera på vad som kan vara användbart för din kund.

Det är ingen idé att ge ut en reklamprodukt som aldrig kommer att användas. Detta är slöseri med naturens resurser, dina resurser som företag och all energi som går åt till att marknadsföra olika kampanjer. Det behöver därmed vara väldigt genomtänkt.

Se till att ha miljön direkt i åtanke

När du väljer reklamprodukter är det en bra idé att välja produkter som direkt har miljön i åtanke.

Detta kan till exempel vara tygkassar, ett duschtimglas eller återanvändbart hushållspapper. Du kan även ge ut till exempel en powerbank som drivs av solenergi eller något annat fyndigt.

Många tycker om att ge ut pennor och t-shirtar. Om du bestämmer dig för att detta är en reklamprodukt som passar ditt företag bör du se till att materialet är av högsta kvalitet och något du själv skulle vilja använda.

Många reklam t-shirtar hamnar nämligen i bästa fall längst ned i garderoben och tas fram endast när man behöver bära något som man inte är rädd om.

Ofta kasseras eller doneras de direkt i och med att trycket sällan är något man vill bära. Du behöver därmed se till att kläderna är mycket attraktiva och dessutom är av bra kvalitet och något som mottagaren av gåvan skulle vilja ha på sig.

Vem är det som tar emot reklamprodukten?

Det är alltså viktigt att du ser till att tänka efter vem det är som ska ta emot gåvan. Detta gäller även kampanjer.

Allt du gör som företag representerar dig och även om det kan vara lockade att komma undan så billigt som möjligt kan detta skada dig och ditt företag betydligt mer än att se till att ha en mer hållbar kampanj.

Det kanske kostar lite extra att se till att produkterna är av hög kvalitet och dessutom snälla mot miljön. Dock är detta något som du kommer att vinna på i längden, bland annat genom att de högkvalitativa produkterna kommer att imponera på de som använder dem och det säger en hel del om ditt företag.

Ta aktiva beslut

Därför när det är dags för dig att välja reklamprodukter är det viktigt att du göra detta aktivt, du behöver sätta dig ned och skriva ned ett par saker som är viktiga för dig när du väljer ut din produkt.

Det kan till exempel vara: lång hållbarhet, tillverkad på ett miljövänligt sätt, återvinnbart eller återvunnet material, passar din kundkrets, sänder ett bra budskap och så vidare. Bara du vet vad som är viktigt för dig och ditt företag.

Dessutom är det ju en fördel om det är tydligt via reklamprodukter vad du och ditt företag erbjuder för tjänster. Pennor är smarta på många sätt i och med att de har en tendens att byta hand, dock kan en penna som inte fungerar bra skapa frustration hos mottagaren och de kan välja att associera det med ditt företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.